Vilka tjänster kan jag erbjuda som sommarjobb?


Med den relativt höga arbetslösheten som råder i Sverige är det inte bara besvärligt att hitta en heltidsanställning. På senare år har det även visat sig allt svårare att hitta ett sommarjobb. Tusentals ungdomar köar varje år för det begränsat antal platser som erbjuds via bland annat förmedlingar. Har man riktig tur kan man få ett sommarjobb på någon av föräldrarnas arbetsplatser. Eller lyckas hitta ett i någon butik i närheten av där man bor, om man med lite mod frågar runt. Verkar det hopplöst att hitta en tillfällig anställning under sommarmånaderna skall man dock inte ge upp. Har man viljan att arbeta under sitt sommarlov så har man nog ändå lite entreprenörskap i sig att dra nytta av.

Man måste inte i alla lägen starta ett eget företag och det är ibland förvånande vilka enkla idéer man kan tjäna pengar på. Facebook är väl ett givet exempel. Men nu kanske det inte är nästa miljardföretag man i första hand vill ställa in sig på att skapa om man vill få in pengar till plånboken under sommaren.

Att sälja tjänster är ganska enkelt att komma igång med. Bor man i ett villaområde är chansen stor att de flesta vill vila upp sig under sin semester och gärna slipper vissa sysslor. Klippa gräset är en så
dan syssla. Det kan vara värt att annonsera genom brevinkast eller i närbutiken där man erbjuder just gräsklippning. Gör man detta tillsammans med en kompis kan det faktiskt vara rätt skönt och kul då man får vistas utomhus med en jämnårig, istället för att stå inomhus på något lager. Är man tydlig med vem som erbjuder tjänsten, att det just är ungdomar som på eget initiativ utför arbetet så kan särskilt det locka beställare. Vuxna uppskattar när ungdomar uppträder på det här sättet och de anlitar delvis för att uppmuntra till fortsatt entreprenörskap av det här slaget. Gräsklippning kan kombineras med annat trädgårdsarbete eller andra sysslor som fönsterputsning för att utöka de antalet timmar man har arbete.


Andra sätt att vara sin egen chef som sommarjobbare.
----------------------------------------------------
Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

Kommentarer