Vad ska min blogg handla om?

Vi pratar internetmarknadsföring här, och ibland verkar det helt galet men såhär är det:

När du väljer nisch (ämne) på din blogg (samma sak gäller hemsida även om jag f.r.o.m. nu endast skriver blogg i detta inlägg) ska du inte välja något stort ämne där hur många besökare som helst finns. Många tror så för att de tror att många besökare innebär mycket pengar och det gör det om du är ett stort företag och kan satsa en massa pengar att riskera vid starten.


-->
Jag utgår från att du som läser denna blogg inte är i den sitsen ;)

Du ska välja en smal nisch där du ganska snabbt kan bli ledande eller bli en "expert".

De enkla tipsen för att välja ämne är följande:

1, välj gärna ämnen som du är intresserad av, du kommer skriva en massa om det och tröttnar du efter tio texter är hela detta projektet kört.

2, skriv ner tio ämnen/företeelser (kallas sökord) som du kan tänka på. Tänk brett, tänk idrotter, gaming, sjukdomar, geografiska områden, prylar etc.

3, gör en Google-sökning på vart och ett av orden. Får du många annonser bland Google-resultaten men inte särskilt många träffar på orden/ämnena/företeelserna, då har du hittat rätt!
    Hittar du inte ett bra ord behöver du antagligen "nischa ner dig". D.v.s. har du valt sökordet fotografering, prova att nischa ner dig till naturfotograf, är det för stor konkurrens där, välj reptilfotografering. Funkar inte det, välj varanfotografering i Thailand.

4, välj två att starta en blogg om. Mitt förslag är ett sökord (kan vara en sökfras också) som du har ett intresse av att skriva om. Till denna finns ingen direkt affiliateannons så denna blogg bygger mest på Google adsense-annonser. Välj också en blogg med sökord som du vet att du har affiliate-annonser till, då har du breddat dig och är inte beroende av att all kraft bygger på en blogg som det sedan visat sig handla om ett ämne inom ett alltför konkurrensutsatt nisch som inte ger tillräckligt med pengar.

Klart!

Tro mig, blir du expert i en liten nisch, kommer mejlen, du får ett litet följe, du får återkommande besökare som kommer köpa och klicka på dina annonser, utan att du behöver lura någon.

För att förstå mer om nischandet om bloggar, läs gärna Bloggbyråns inlägg här.


Vill du läsa mer om hur du kan skapa ditt eget sommarjobb? Klicka här.

Kommentarer