Vilken grön färg till Green screen?

Färgkod för en bra Green screen färg som professionella använder sig av ä:r s2070g20y bas C glans 5.

Denna färg kan vilken färgaffär som helst blanda till och den fungerar utmärkt för att måla på en vägg i ett klassrum för att arbeta pedagogiskt med Green screen effekten till att inreda ett helt rum i grönt och jobba med belysning för att få bort skuggor. Läs fler tips om det längre ner på sidan här. Jag uppdaterade detta inlägg i 4 mars 2018 med tipsen nedan.

Källa: se bilden.

När du målat ditt rum och tagit dit lamporna så finns det några grundläggande tips att tänka på:

* Lys upp Green Screen-väggen ordentligt och så jämnt det går. Med nyare redigeringsprogram så behöver en i ärlighetens namn inte vara så noga med det, då programmen är så bra på att kompensera.

* Ställ personen eller föremålet så långt framför din gröna vägg/duk så att det inte faller skuggor på väggen. Dessa skuggor ställer lätt till det annars när du ska lägga en annan bakgrundsbild. Placerar du objektet en bit fram så blir dessutom den gröna väggen suddigare, den hamnar ur fokus och blir jämnare färgad, en del veck ojämnheter jämnas ut av det suddiga fokuset. Det gör det enklare att redigera sedan.

* Ha två lampor (en kan funka beroende på hur du vill ha det) som lyser upp föremålet/personen framför, alltså inte lampor som ska lysa upp det gröna.

* Ska du vara riktight proffsig och det ska se ut som om du står i en annan miljö, titta först på bakgrunden du senare ska lägga över det gröna och ljussätt personen/objektet på samma sätta som din bakgrund. Dvs, lyser solen från höger, så ljussätt på samma sätt, så ser det verkligare ut.

Det är några grundläggande tips som jag brukar arbeta ifrån, vill du lära dig mer så är det så att  Cdon.com har en handbok i att filma med Green Screen-teknik som är bra att ha med sig för att ta nästa steg. Ja, de har andra också, men kika och se om det kan vara något för dig. Alltid bra att läsa sig till lite och lära sig mer.

Boken ser ut såhär:


----------------------------------


Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

Kommentarer