Vart ligger bilkyrkogården?

Rostiga bilar på bilkyrkogården i Ryd

Ja, den för mig, mest kända bilkyrkogården ligger strax väster om den lilla småländska orten Ryd. Se karta längst ner i inlägget.

En gubbe som hette Åke startade bilkyrkogården som bisyssla på 40-talet men då som skrot. En kyrkogård för fordon blev den inte förrän han liksom inte städade upp efter sig då han la ner verksamhetet i slutet på 80-talet och det blev en massa bilar och andra fordon liggande.

Enligt en person på plats när jag besökte platsen och filmade klippet nedan, så är det lilla röda huset Åkes hus som han bodde i när han levde. Jag har ingen säklrare källa än så angående det så ta det med en nypa salt. Du ser Åkes hus i filmklippet också.

Många vill rensa upp platsen, Kyrkömosse, som är dess riktiga namn, pga miljörisker och det är möjligt det är så. Oavsett så är det på sitt sätt en väldigt vacker plats och resa tillbaks i tiden som är väldigt häftig att göra.

----
Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

Karta till Kyrkö mosse:

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar