måndag 9 mars 2015

Kan jag tjäna pengar på att panta burkar?

bild från http://mirijam.blogspot.se
Nej, snälla slut inte läs nu bara för att jag skriver om att plocka burkar. Jag menar inte att du ska bli en som springer runt med en svart plastkasse på stan och rotar efter tomflaskor och burkar, nej, det går att göra så mycket snyggare!

Först och främst. Det är ingen särskilt effektiv väg att gå och samla burkar en vanlig dag på stan. Du får säkert in så du får lite extrapengar, men timpengen blir förmodligen inte särskilt bra.

Hemligheten är att göra det när det är konsert, festival, marknad eller något liknande. När det är jättemycket folk på samma yta under en kort tid, helt enkelt.


Gå runt, skriv en skylt om att folket ska rädda miljön och lägga sina flaskor och burkar till retur. Prata med folk och le! Se till att vara glad! Berätta att pengarna går till fattiga ungdomar, skämta om dig själv att de hjälper dig. Ljug inte, det är trist, men ha distans och skoja!

Det svåraste här är inte att få ihop burkar och flaskor att panta utan vart du ska ha de fulla säckarna medan du tar en ny och samlar in fler.

Ta med en kompis eller två och klä er i gälla färger, då ser det ut som om ni är ett företag som gör detta.

Så avfärda inte samlandet bara för sakens skull!

Fler sätt att tjäna pengar på.
---------------------------------
Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar