måndag 9 februari 2015

Vad ska jag ha för innehåll på min blogg?

Innan du blir intressant för läsare och Google (för det är genom Google de flesta kommer hitta dig) så måste du ha ett innehåll på din sida. Det är alltså texter jag menar, gärna bilder och filmer också, men det viktigaste vid en uppstart är texter, för det är när jag skriver detta endast texter som Google är bra på att hitta.

-->
Skriv två bra långa (minst 500 ord) texter som du kan lägga som sidor på din blogg. Jag utgår från en blogspot-blogg (såsom denna blogg är skriven på) och där kan du lägga till sidor som är statiska, d.v.s. de ersätts inte av ett nytt inlägg när du postar något nytt. Skriver du detta så har du två bra texter om ditt ämne som besökare alltid kan hitta till och du vet att de är bra, eller iallfall ok. Tycker du inte att du är en bra skribent så bli inte avskräckt. Du skriver tillräckligt bra för att få upp en sida/blogg, tro mig, men gör du trots allt  inte det så får du köpa dig en skribent på t.ex. 50lappen.se.

Sedan skriver du minst tre blogginlägg till din blogg på ca 300 ord som du postar direkt. Underförstått är naturligtvis att du skriver om ditt nischade ämne som din blogg handlar om.

När du har dessa två statiska sidor, tre postade blogginlägg så har du så pass mycket text så att Google robotar (egentligen bara ett program som söker av internet men som ser vad som finns och ser till att det är sökbart i Googles sökmotor) registrerar dig och har med dig i sitt sökresultat.

Har du tur är du enormt nischad och utan konkurrens och hamnar redan på förstasidan av Google, men antagligen inte och misströsta inte då, du är med i matchen och du kommer få din beskärda del så småningom. Succéer över natten händer men är sjukt ovanliga.

Hjälp Google att hitta dina sidor genom att fylla i ditt bloggnamn och hemsideadress och klicka skicka på pingoat här. Det är en tjänst som talar om för flera bloggtjänster att du har skrivit ett nytt inlägg och det hjälper till att snabbt bli reggad hos Google.

Det är tyvärr inte slut nu, skriv fler inlägg, minst tre stycken, med varierad längd och posta dem schemalagda. Se bilden nedan för vart du schemalägger dina texter. Schemalägg dem med tre till fyra dagars mellanrum så det verkar som om du postar dem som en normal bloggare.

Nu har du skaffat dig tid till att arbeta med andra delar av ditt bloggande.

Läs mer om hur du skapar din egen blogg som sommarjobb.
---------------
Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

1 kommentar:

  1. Bra tips. Jag använder både 50lappen och en annan svensk sajt http://www.seojobb.se

    SvaraRadera