fredag 7 september 2012

Vart får jag tag på gratis bilder?

Det finns många sidor som erbjuder "gratis" bilder men så visar det sig att det bara handlar om lågupplösta versioner. Så fort du vill ha en utskriftsvänlig version så kostar de då pengar, vilket är helt ok.

En tjänst som dock är gratis även gällande de mer högupplösta bilderna (inte jättehöga men en 3 megapixlar iallfall som funkar för a4-format) är vastrahamnenmalmo.com som är något så konstigt som en info-site om stadsdelen Västra Hamnen i Malmö som delar ut gratis bilder just från Västra Hamnen.

Nu är de väldigt varierande så många av dem ser du inte att de kommer från området utan går att använda till en massa olika sajter, bloggar och reklamtryck.

Helt villkorslöst är det dock inte utan det krävs att du länkar till vastrahamnen.com för att få använda bilderna. Är det i tryck behöver du skriva ut web-adressen.

Det står dock inget om hur litet det får vara, men jag antar att det måste kunna läsas, även om det är med förstoringsglas.

Gissa vart bilden kommer ifrån?!


Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar