tisdag 31 juli 2012

Vem får betalt när jag klickar på Google-reklam?

Den som är registrerad på Google adsense, som är namnet på den tjänst de som har en hemsida eller blogg kan skaffa sig, får visa annonser från Google och är den som får betalt, förutom Google själva då.

När sedan en besökare till deras webbsida klickar på en av annonserna får ägaren av sidan allt från något öre till ca 15 kr för klicket. Hur mycket beror på hur stor konkurrens det är för annonsörerna att synas mest.

Tänk dock på att om du registrerar dig för adsense så får du absolut inte klicka på dina egna annonser eller uppmana läsarna att klicka, Google upptäcker sådant. Annonserna ska själva skapa intresse för läsarna och det ska inte uppmanas till klick, inte heller får man lura läsarna att klicka, inget lurendrejeri helt enkelt!

Källa: Per själv, då han är adsense-annonsör, ja, ni ser själva annonserna här på "Pers wiki". Samt Googles egen adsense-sida.


Om du gillade, avskydde, beundrade eller hånskrattade åt det här inlägget, tipsa om det på Facebook, twittra eller mejla vidare genom knapparna nedan, så är du snäll! Ja, eller varför inte kommentera? Du vet kanske än mer om ämnet?! Mvh Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar